Om oss

E-tuna Svetsteknik är ett etablerat företag som funnits sedan 70-talet. I början arbetade vi mest med närliggande bruk, tex Hälleforsnäs och Nyby(idag Outokumpu) samt GB Glace där vi utförde både tillverkning, underhåll och reparationer. Under 90-talet ökar behovet av rostfritt och vi börjar tillverka tankar och tex Cykloner. Sedan början av 2000-talet har det tillkommit mer rostfri svetsning med tillverkning och montage av kompletta badanläggningar, både privata och kommunala.

Idag står vi starka med lång erfarenhet och våra fyra största kunder är Outokumpu, Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö (ramavtal sedan 2016), GB Glace i Flen (Unilever) och Volvo CE samt Volvo Parts. Vi finns sedan 2009 i ändamålsenliga lokaler i Grönsta industriområde på utfarten till E20 mot Stockholm. För oss är det viktigt att vara en del av Eskilstuna och använda lokala underentreprenörer som t.ex. Industri Partner, Eskilstuna Handelsstål, Ahlsell, Theka Industrilackering och Structor. Sedan många år samarbetar vi med Rinman Science College med inriktning svets.

Certifikat

Vi är certifierade enligt EN1090-1, EXC-2, ISO3834-2 och levererar CE-märkta produkter och samarbetar med konstruktörer både från Bygg- och Maskindirektiv. WPQR i rostfritt och svart för metoder mig/mag, MMA och tig. Vår personal har utbildning i Visuell kontroll, Truck, Skylift, Travers samt Lagerbyten och är anslutna till SSG och ID06. Samtliga har svetsarprövningar och Heta Arbeten.

ISO 1090-1 certifikat EN 3834-2 certifikat

Miljö och Kvalitet

E-tuna Svetsteknik kan erbjuda svetsning och montage i olika utföranden och material med fokus på säkerhet, kvalitet och miljö. Vi arbetar med ständiga förbättringar av både verksamheten och våra tillverkningsmetoder. Vi samarbetar med Svensk Arbetshygien AB som uppdaterar vårt Kem Register.